"A Szent István név felvétele számunkra üzenetértékű: Erdélynek, Székelyföldnek, nemzetünknek Szent István azt a Magyarországot jelképezi, amely mindegyikünk lelkében ott él: az ép, egészséges Magyarországot. A templomépítés tehát léleképítés. Templomot Szent Istvánról elnevezni lelkileg annyi, mint országot építeni. Ha földrajzilag nincs is lehetőség arra, hogy határokat húzogassunk, létezik a magyar nemzet lelkében egy haza, haza a magasban. Ez a haza ilyen Szent István pilléreken áll."

Balázs József festőművész

Zarándokút Rómába
2013. május 07. kedd, 12:01

Időpont: 2013. október 13-20 között (vasárnap reggeltől vasárnap estig)
1. Nap. Folyamatos utazás autóbusszal Magyarországig. Szállásunkat Balatonmáriafürdőn foglaljuk el – vacsorával várnak bennünket!
2. Nap. Reggeli után az utazás folytatása Szlovénián át Olaszországba, érkezés Velencébe, a lagúnák városába. Helyi vonattal utazunk be a városba. Városnézés: Szent Márk tér, Szent Márk székesegyház, Óratorony, csónakázás a velencei Grande Canal-on. Érkezés Vicenza környékére – vacsora, szállás.
3. Nap. Reggeli után az utazás folytatása Páduába, Szent Antal városába. Szentmise a szent sírja fölött. Városnézés Páduában. Továbbutazás, este érkezés Rómába, szállások elfoglalása, vacsora.
4. Nap. Reggeli szentmise, majd reggeli után utazás a Vatikánvárosba, részvétel a pápai audiencián, pápai áldásban részesülünk. Délután ismerkedés a Szent Péter bazilikával, Vatikáni Múzeum kincseivel, Sixtusi kápolnával (ahol a római pápát választják). Visszatérés a szállásunkra, vacsora
5. Nap. Reggeli után Lateráni Szent János Bazilika, Szent Lépcsők megtekintése, majd az antik Rómában visszapillantás az ókorra: Colosseum, Forum Romanum, Pantheon (közben szabadprogram, ebédidő). További séta a Trévi kúthoz, és a Spanyol lépcsőhöz. Visszatérés a szállodába, vacsora.

 
Hirdetések – május 5
2013. május 06. hétfő, 07:14

• Májusi ájtatosság van minden nap az esti szentmise előtt 1730 órától, ahová várjuk a gyerekeket is. Ha lehet egy alkalommal a hitoktatók hozzanak csoportokat és vezessék le a litániát.
• Folytatódik a Szent Antal kilenced kedden, az esti szentmise keretében.
• Csütörtökön, május 9-én Urunk mennybemenetelének ünnepe, kötelező ünnep, az ünnepi szentmisék de. 11 és du. 18 órakor lesznek. Ezen a napon nem lesz irodai szolgálat.
• Pénteken, május 10-én de. 11 órától lesz a Szakiskola névadó ünnepsége. Az iskola az építtető Fogarassy Mihály nevét veszi fel.
• Mivel jövő vasárnap lesz az elsőáldozás, szombaton 15 órától gyóntatás van az elsőáldozók részére és 1530 órától próba, majd ezt követően gyóntatás lesz a szülők és keresztszülők részére.

 
Hirdetések – április 28
2013. április 28. vasárnap, 07:54

• Ma lesz a búzaszentelés szertartása a tekerőpataki határban. A szentmise de. 11 órakor kezdődik. Templomunktól a keresztalja 10 órakor indul. Ezért ma nem lesz 11 órakor szentmise a mi templomunkban, csak kint a mezőn.
• Folytatódik a Szent Antal kilenced kedden, az esti szentmise keretében
• A szerdán elkezdődő májusi ájtatosság minden nap az esti szentmise előtt 1730 órakor kezdődik.
• Felkészítőt tartunk szülők és keresztszülők számára pénteken, máj. 5-én du. 18,30 órától.
• Jövő héten első péntek, meglátogatjuk betegeinket és a szokásos szentségimádásokat megtartjuk.
• A Mustármag csoport lelkigyakorlatos tábort szervez a Parâng hegységben Papp László papbácsi vezetésével.
• Zarándoklat indul Rómába 2013. október 13 – 20 között. Részletek a hirdetőtáblán!

 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

24. oldal / 134
.

Elérhetőségek

Testvériség sugárút 6 szám
Gyergyószentmiklós

Tel/Fax: 0266-361.048
iroda@szentistvanplebania.ro
Fogadóórák

Galéria

Gyergyói hírek, események