Régiós évzáró hétvége


kirandulasHHÉvzáró kiránduláson vettek részt a Gyergyó-Csík régióhoz tartozó Házas Hétvégések június 23-án, vasárnap Marosfôn. A Maros forrás közelében található Ébner Jenô emlékháznál lezajlott idényzárón mintegy félszáz gyergyói és csíki Házas Hétvégés kapcsolódhatott ki a hétköznapok nehézségeibôl. A két régióból érkezett családok számára a kikapcsolódáson túl az egymás megismerésére is alkalom adódott, a kellemes hangulatot a gyermekek vidám, önfeledt nevetése fokozta. A megszokott HÉM kör sem maradt el, igaz ezúttal nem írni kellett, hanem szóban fejezhette ki mindenki érzéseit.
A közös hétvége keretében a családok a marosfôi templomban déli szentmisén vehettek részt. Bartos Károly plébános – a gyergyói Házas Hétvége meghonosítója - prédikációja sokakat meghatott, lelkiekben is felüdülhettek a jelenlévô családok tagjai.

Jól esett ezután elfogyasztani a szabadban, ebéd gyanánt, az otthonról hozott finomságokat. Közben megérkeztek a közös hétvégére Nagy József és Ilyés Zsolt HH-s atyák, akik jelenléte szintén jólesô érzéssel töltötte el a közös hétvégéseket.
A délután során jó szórakozást jelentett a gyergyószentmklósi Kovács Róbert és Rita által kezdeményezett játék, amelybe szinte mindenki bekapcsolódott, kivéve a kisebb gyermekekre felügyelô szülôket.
A már szokásos gyöngyfûzés zárta a csodálatos napot. Ennek során mindenki elmondhatta a közös családos nappal kapcsolatos számára legszebb, gyöngyszerû gondolatot.
Az e sorok írója számára a nap gyöngyszemét a nem egészen 3 éves Ilka kislányunk éneklôs hangulata jelentette.
A tervek szerint a közeljövôben lesz még ehhez hasonló közös hétvége.Koszonjuk a Hargita Megye Tanacsanak a megvalositashoz nyujtott segitseget.

Rokaly Zsolt és Magdolna, Gyergyó régió

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items