Őszirózsás zarándoklat

12122740 950627754997341 2899209097296851020 nMáriaradnát jelölték meg úti célnak a Szent István plébániához tartozó Őszirózsák Idősek Klubjának tagjai. Imádkozni a felújított kegytemplomban – ez volt a cél, de az utazás ennél jóval tartalmasabb lett. Október 3-án nem más, mint a máriaradnai plébános volt az idegenvezető, így a templomlátogatás mellett a képtárról és lelkigyakorlatos tervekről is tudomást szerezhettek. A következő állomás Déva volt. Ki a várhoz, ki pedig Böjte Csaba otthonába ment, a közös ebéd után pedig megbízatással érkeztek haza: rájuk bízták elfuvarozásra a Szent Anna-hárban lakók tanszereit.

A vajdahunyadi vár, majd templomlátogatás után az enyedi botanikus kert nyújtott felüdülést. Másnap reggel indult tovább az őszirózsás társaság Gyulafehérvárra, ahol a Caritas 25. születésnapjára szervezett ünnepi szentmisébe kapcsolódhattak be. Különleges élmény volt ott számos gyergyószéki segítővel találkozni – számolt be Tamás Anikó, azt is hozzátéve, hogy igen hálásak annak a gyergyószentmiklósi teológusnak, aki idegenvezetőként őket gardírozta, még Márton Áron szobájába is bevitte. Élmény volt az út – foglalta össze a klubtag, köszönve a szervezőknek, támogatóknak és részt vevő társaknak egyaránt.

A Szent István plébánia keretében működő Őszirózsa Idősek Klubja köszöni Hargita Megye Tanácsának anyagi támogatását, mely révén Máriaradnára szervezhetett zarándoklatot a klub idősei számára. Az október 3-4-i zarándoklat több települést, számos látványosságot foglalt magába és kimondhatatlan élményeket eredményezett. Köszönjük.

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items