Jelenlét Hétvége Csíksomlyón

„Korunk legsúlyosabb népbetegsége a jelenlétvesztés"
(Pilinszky János)

pillanatkep2Október 24-25 között tartotta a Gyergyó-Csík régió Házas Hétvége közössége a Jelenlét Hétvége elnevezésű programját, Csíksomlyón, a Jakab Antal Tanulmányi Házban. A péntek délutántól szombat estig tartó találkozó témája a „jelenlét". Azt kerestük, hogyan tudunk igazán jelen lenni egymás számára, mind házastárs, hiszen mindannyian átéltük azt, hogy míg az udvarlás idején szinte mindig együtt voltunk, a házasságkötés után a sokféle feladat egyre inkább elválasztott minket. Egymást valahogy elveszítettük és ezzel az együtt növekedés lehetőségét, és az ebből fakadó boldogságot is, amire szövetkeztünk.

Ezen a hétvégén a jelenlevő házaspárok annak felismerésében is kaptak segítséget, hogy miért térünk le mindannyian újra meg újra a közös útról, és hogyan találhatunk vissza rá. Azt is vizsgáltuk, hogy ha csalódunk – akár a közösségben, akár a kapcsolatunkban –, akkor miként viselkedünk, és hogyan tudunk visszatalálni egymáshoz. A program szentmisével zárult.
Ez a hétvége a szürke, rohanós hétköznapokra adott útmutatást, hogy ne csak egymás mellett, hanem együtt éljünk, a nap minden pillanatában jelen legyünk házastársunk számára.
Köszönjük ezúton is a Hargita megye Tanácsának a program megszervezésében nyújtott anyagi támogatásáért.

Kovács Rita és Róbert,
A program felelősei

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items