Közszemlén a három harang

Hétfőn délben érkeztek meg a székelyudvarhelyi harangöntő mestertől azok a harangok, amelyek Gyergyószentmiklóson a Bucsin negyedi templom frissen épített tornyába kerülnek. A három harang csütörtökig lesz közszemlén a templom előtti téren.

harang1 b

Harangok a Bucsin negyedi templomnak

Bárki megérintheti, megcsodálhatja a harangokat. Hogy rossz szándékúak kárt ne tegyenek bennük, arra is felkészült a Szent István-plébánia, a helyi rendőrséget és polgárőrséget kérve, gyakrabban járőrözzenek a környéken, biztonsági kamerákkal lássák el a teret. A három harang ugyanis csütörtökig a templom bejáratánál lesz, ekkor kerülnek fel a toronyba, augusztus 24-én pedig megáldásukra is sor kerül.

A székelyudvarhelyi harangöntő mestertől hétfőn szállították át Gyergyószentmiklósra az imára hívókat. A 400 kilogrammos, Németországból kapott nagyharang mellé két kisebb is készült Lázár Imre műhelyében. Csodálatos az összhangzásuk – mondta el Keresztes Zoltán plébános. Erről a hívek az augusztus 24-i ünnepségen győződhetnek meg, hisz akkor hív imára először harangszó a Bucsin negyedben. Az eseményen jelen lesz Tamás József püspök, a 11 órás ünnepi szentmise kezdetén ő áldja meg a tornyot és a harangokat, énekel az Ipartestület Férfikara, illetve ünnepi beszédek hangzanak el.

Egyébként a Bucsin negyedi toronyállítás és a harangok összköltsége 110 ezer lej volt, a hívek régi óhajának megvalósulását, hogy harangszó hívja őket templomba, az egyházközség vállalta fel.

Forrás: http://www.szekelyhon.ro/aktualis/gyergyoszek/kozszemlen-a-harom-harang

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items