Hirdetések - június 12.

· Június hónapban minden este 17.45 órától Jézus Szíve litániát végzünk.
· Elsősorban a ferences templomokban, de mára már sok más helyen is, ahol Szent Antal tiszteletet tartanak, szokás a szent emléknapján a liliom szentelés és a gyermekek megáldása. A liliom, amely a keresztény művészetben a tisztaság, az ártatlanság és a szüzesség jelképe, az Úr Jézus pedig a mezők liliomára utalva hirdette meg nekünk a gondviselésbe vetett gyermeki bizalom örömhírét. Amikor az Egyház Szent Antal napján liliomokat szentel Isten kegyemet osztogató erejét dicséri, a gyermekeket pedig arra buzdítsa, hogy a fehér liliomokhoz híven őrizzék meg lelkük fehérségét, tündöklő tisztaságát.
Ezért holnap, június 13-án a 18 órás szentmise keretében tartjuk a gyermekek megáldását és a liliomszentelést. Kérjük a híveket, bizalommal hozzák gyermekeiket, unokáikat e szép ünnepségre.
· Diákok nyári lelki táborai Ivóban: I-VI. osztályosoknak, június 25-29 között. A nagyobbaknak július 9-13 között lesz. Iratkozni lehet a hitoktatóknál valamint a Szent Miklós plébánián. A tábor költségei 80 lej. Az iratkozásnál kérünk 30 lej előleget.
· A gyulafehérvári RK. Teológiai Líceum felvételit-vizsgát hirdet a IX. osztályába fiuknak. Ugyanakkor, akik papi hivatást éreznek, jelentkezhetnek a papnevelő intézetbe. Érdeklődni a plébánián.
· Újra kaphatóak:
- a Márton Áron életét bemutató film támogatására szolgáló filmkocka jegyek.
- az Imádkozzunk Áron püspökkel című imafüzet
- az elmúlt héten bemutatott Sokarcú irgalmasság című könyv
Megvásárolhatók a plébánia irodában.
· Az elsőáldozási és bérmálási csoportképek és DVD-k átvehetők a plébánia irodában.

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items