Hirdetések - január 31.

• Jövő héten az elsőáldozó gyermekek a plébániára jönnek hittanórára.
• Kedden Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe, szentmisék lesznek de. 11 és este 18 órától. Kérjük a híveket, hozzanak magukkal gyertyát!
• Jövő héten elsőpéntek, meglátogatjuk a betegeket. Jövő vasárnap első vasárnapi szentségimádás lesz a 11 órás szentmise végén.
• Felkészítőt tartunk a februárban keresztelni szándékozó szülők és keresztszülők számára pénteken este 18.30 órától a plébánián.
• Városunkban az ökumenikus imahét február 1 – 6 között lesz megtartva.
Az imahét programja:
- Hétfő: - Szent István templom
- Kedd: - Unitárius templom – Elmarad
- Szerda: - Református templom
- Csütörtök: - Örmény kat. templom
- Péntek: - Baptista imaház
- Szombat: - Szent Miklós templom
- Vasárnap:- Mindenki a saját templomában
A szertartások este 18 órától kezdődnek.
• Idősek és betegek zarándoklata lesz Csíksomlyón csütörtökön, február 11-én. Erre az alkalomra zarándoklatot szervez közösen a két plébánia. Az autóbuszra iratkozni lehet a Szent Miklós plébánia irodájában. Az utazás ára 15 lej.
• A tavalyhoz hasonlóan idén is farsangi bált szervezünk a gyerekek részére a plébánia hittantermében szombaton, február 6-án délelőtt 11 órától. Jelmezben várjuk a gyerekeket és szívesen látjuk a szülőket is. Farsangi fánkot, süteményt is szívesen fogadnak a szervezők.

• A kedves hívek figyelmébe ajánljuk, hogy mindazon személyek, akik rendelkeznek jövedelmi adójuk 2 % -ával felajánlhatják az egyháznak is. A kitöltendő nyomtatványokat átvehetik a templom kijáratánál, amelyet kitöltve a plébánia irodájában kell leadni. Az elmúlt évben a felajánlott összeg 5269,49 volt, amit Isten fizessével köszönünk!
• Idén rendhagyó módon, Gyergyószentmiklós főterén tartják a hagyományos farsangtemető ceremóniát. Február 7-én a Szent Miklós római katolikus templomban tartandó szentmisét követően déli 12 órakor a Salamon Ernő Gimnázium diákjai mutatják be a Cibere vajda és Konc király a böjt és a farsang jelképes párviadalát színre hozó dramatikus játékot. Közreműködik a Cika zenekar és a Hóvirág Néptáncegyüttes. Ugyanaznap este a Maros Művészegyüttes Itt a farsang áll a bál című farsangi műsorát tekinthetik meg a művelődési ház színháztermében, amelyben az autentikus marosszéki néptáncokat ötvözik a farsangi szokásokkal.
• Az erdélyi magyar egyházi vezetők is kiállnak a homoszexuális házasságok alkotmányos tiltásáért folyó romániai aláírásgyűjtés mellett. Az alkotmány jelenleg érvényes cikkelye szerint „a család a házastársak szabad akaratnyilvánításából létrejött házasságon" alapul.
Ezt a megfogalmazást módosítanák a kezdeményezők úgy, hogy a cikkely a házasság alapjaként „egy férfi és egy nő" szabad akaratnyilvánítását rögzítse. Ha összegyűlik a megfelelő számú aláírás, népszavazást lehet kiírni a családra vonatkozó jelenlegi alkotmányos tétel módosításáról. Ehhez az aláírásgyűjtéshez kapcsolódnak a gyergyószentmiklósi plébániák is, ezért kérjük a híveket támogassák aláírásukkal ezt a kezdeményezést. Támogató aláíráshoz szükséges a személyi igazolvány. Fontos, hogy az aláíró 18 éven felüli, gyergyószentmiklósi lakhelyű és római katolikus legyen. A más vallásúak a saját egyházközségükben írhatnak alá. Aláírásokat fogadunk hétköznapokon a plébánia irodában, vasárnapokon pedig itt a szentmisék után.
• Meseest lesz nagy gyermekeknek és felnőtteknek a városi könyvtárban szombaton, febr. 6-án 17 órától. Részletek olvashatók a hirdetőfalon!

Helyi hírek

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items